ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
 
bullet
bullet

Σκοπός της ομάδας
Γενικά:
Η ΟΕΕ «Μάθηση και Διδασκαλία στις Φυσικές Επιστήμες» στοχεύει στο να αποτελέσει βήμα για παρουσίαση, συζήτηση και διάχυση της θεωρητικής και εμπειρικής εργασίας της παιδαγωγικής κοινότητας που πραγματεύεται ζητήματα του αφορούν την έρευνα, θεωρία και πρακτική της μάθησης και της διδασκαλίας στις Φυσικές Επιστήμες στα διαφορετικά επίπεδα της οργανωμένης εκπαίδευσης καθώς και τις σχετικές με αυτήν πολιτικές.
Στόχοι:

  • Να φέρει κοντά ερευνητές, προπτυχιακούς και εν υπηρεσία εκπαιδευτικούς, φοιτητές και φοιτήτριες, καθώς και ανθρώπους που διαμορφώνουν την εκπαιδευτική πολιτική στην περιοχή των Φυσικών Επιστημών, για να συζητήσουν θέματα τα οποία αφορούν στην έρευνα και εκπαιδευτική πρακτική στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών.
  • Να παρουσιασθούν και να συζητηθούν θεωρητικά και θεματικά πλαίσια που αφορούν στη διδασκαλία και μάθηση των Φυσικών Επιστημών.
  • Να παρουσιασθούν και να συζητηθούν θέματα που άπτονται μεθοδολογικών, διδακτικών και τεχνικής φύσεως θεμάτων σχετικά με τη διδασκαλία και μάθηση στις Φυσικές Επιστήμες.
  • Να αναδειχθούν προβλήματα που επικρατούν στην σύγχρονη σχολική τάξη και να προταθούν ιδέες και λύσεις για βελτίωση της διδασκαλίας και μάθησης των Φυσικών Επιστημών.

Συντονιστές:
Δρ. Λουκάς Θ. Λουκά, Αναπληρωτής Καθηγητής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
L.Louca@euc.ac.cy
Δρ. Ζαχαρίας Χ. Ζαχαρία, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κύπρου
zach@ucy.ac.cy
Δρ. Χρυστάλλα Λυμπουρίδου, Βοηθός Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης
clymbouridou@gmail.com
Δρ. Αντρέας Χατζηχαμπής, Βιολόγος, Αποσπασμένος Εκπαιδευτικός Ν.Α.Π. Βιολογίας, μέλος ΚΕΓΚ

Δράσεις:
Ημερίδα με τίτλο: Διαφοροποίηση, Διαφορετικότητα και Φύλο: Σύγχρονες προσεγγίσεις της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016, 8:15-13:00, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Ερευνητικό Πρόγραμμα STEM Teacher Training Innovation for Gender balance (STING), την Ο.Ε.Ε. Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών της Παιδαγωγικής Εταιρίας Κύπρου, το Εργαστήριο Έρευνας και Μάθησης στις Θετικές Επιστήμες και Κοινωνικές Σπουδές και το Κέντρο Ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Στόχος της ημερίδας η ανάδειξη στερεοτύπων που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα και το φύλο και επηρεάζουν το μάθημα των Φυσικών Επιστημών στη Δημοτική Εκπαίδευση. Απώτερος σκοπός η βελτίωση των στάσεων μαθητριών απέναντι στις Επιστήμες και στο μάθημα των Φυσικών Επιστημών με την απόκτηση γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία σύγχρονων μαθημάτων Φυσικών Επιστημών. Επιστημονικός υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λουκάς Λουκά, Ph.D.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/events/1054484717937513/

 

    Οικοσελίδα | Ταυτότητα | Διοικητικό Συμβούλιο | Ανακοινώσεις | Εγγραφή Μέλους| Συνέδρια ΠΕΚ | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία
    Copyright © 2010 Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου. All Rights Reserved. Hosted by logmedia